tisdag 28 maj 2013

Det slog mig

E är ju inskriven på psyk med permis varje dag. Vad som nu slog mig är om någon hämtar och lämnar av henne om dagarna fram till dess hon skrivs ut. Jag vet att i helgen så gjorde personalen på boendet det men hur det såg ut i går och hur det blir i dag vet jag ej. Grejen är ju att hon kan ta sig till med vad som helst då hon får chansen känns det lite som. Jag hoppas att jag har fel!
Chrissy du har helt rätt i att det är jag som känner E bäst och som har burit henne i nio månader, vårdat och fostrat och älskat henne i alla år. Jag SER att hon är påverkad av alla mediciner och då får folk inom vården säga vad fasen de vill. De kände inte min dotter INNAN alla tabletter sattes in så de borde faktiskt ta till sig och lyssna. Inte gömma sig bakom sin yrkesroll, veta bäst rollen där de hänvisar till vad de har lärt sig, läst sig till och vilken erfarenhet de har av medicinering hos andra människor. Andra människor är inte min dotter! Det är möjligt att hon kanske verkligen behöver den sista sorten de satte in i detta nu då hon mår så dåligt som någon sa, som också jobbar inom psykiatrin. Men jag tycker också att det ska tas i beaktning att medicinen / medicinerna i sig kan skapa ett sämre mående. Man ska inte förlita sig på att mediciner gör något underverk. Jag har sett alltför många baksidor som jag har tidigare nämnt i något blogginlägg. Där tabletterna blir deras fiende eller i deras egna ögon deras bästa vän ( då de överdoserar dem i stället så att de blir drogade ).
Under en period kan det kanske vara nödvändigt ont att medicinera vilket jag inte säger något om men när dag efter dag läggs till månad efter måndag och år efter år då är det inte bra. Då måste en förändring till! Fler terapi timmar kanske eller som i Es fall där vi har önskemålet om att hon ska få åka iväg till ett behandlingshem som är specialiserade på självskadebeteenden m,m. Där hon kan få terapi och en helt annan struktur över livet än vad hon har nu och bryta detta mönster hon har. 

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...