onsdag 5 juni 2013

Långt givande samtal

5 juni: Jag har precis haft ett långt och givande samtal med en av Es kontaktpersoner på boendet. Deras chef jobbar på för fullt med att få i väg E till LG. Det ÄR kommunens ansvar visade det sig! Men kommunen bollar det tillbaka till landstinget och vice versa. Ingen vill ta ansvaret för att betala för en vistelse på Lenagården. E får permis i dag med och skrivs förmodligen ut på söndag. Inför hennes utskrivning så kommer de att ha full bemanning med nattvak just för E där de sitter inne hos henne. De kommer också att med jämna mellanrum gå igenom hennes lägenhet i jakten på verktyg att skada sig med eller substanser, som hon kan överdosera med. Allt för att hindra henne från att skada sig!
Psykiatrin säger till boendepersonalen att de anser att E inte är nog sjuk och att de inte tycker att hon ska vara i deras vård på en psykavdelning.Vi vill inte heller ha E intagen bland psykotiska och scizofrena människor för så sjuk är hon förstås inte. Inte på det sättet! Men hon kan inte heller bara skickas ut därifrån när hon är självmordsbenägen. Tack och lov att det ordnar sig till det bättre på boendet tillsvidare. Tack till boendets chef!

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...