fredag 7 juni 2013

Nonchalans

Under sista dagarna har jag mailbombat olika instanser angående E och vår önskan om en plats på Lenagården i Uppsala, där de är specialiserade på självskadebeteenden. Det sista svaret som jag fick av sektionschefen inom rehab, psykiatrin går att läsa här: När det gäller förfrågningar följer vi det rutiner som finns på kliniken när det finns önskemål om behandlingshem. Det var vad jag fick som svar på detta mail: Jag kommer med några funderingar till dig eftersom jag inte har en aning om vem som vi ska vända oss till. Vår dotter har ett självskadebeteende sedan flera år tillbaka och har även flera självmordsförsök bakom sig med överdoseringar. Den sista inträffade 18 maj! Hon är nu inskriven på avdelning xxx inom psykatrin men skrivs ut idag igen. Hon åker in och ut!
Vi har fått tips om ett behandlingshem i Uppsala av Anna Kåver, som jag har varit i kontakt med några gånger. Hon tror att Lenagården som det heter skulle passa vår dotter. Lenagården är beredda att komma upp hit och göra en bedömning redan i nästa vecka om så är och de har en ledig lägenhet till E. Problemet är att vi behöver en specialremiss utskriven från en överläkare och vi behöver någon som betalar för en vistelse p å LG.
Vi vet i dagsläget inte vem som är läkare och E själv kommer inte ihåg det. Hon är villig att åka till Lenagården! Jag skulle kunna berätta hela Es story för dig men den är lång och invecklad. Hon har gått i flera år hos en samtalskontakt inom psykiatrin men det har inte givit några större resultat.
Det är bråttom att få i väg E för annars kommer hon att dö ifrån oss! Det är den bistra sanningen och den gör fruktansvärt ont att inse.

Har du några tips och ideer? Vem kan hjälpa oss? Hur går en ansökan till?

Jaha då undrar ju vi då vad för rutiner det är?? Varför får jag inga svar på mina frågor och funderingar?? Mer kortfattat svar har jag nog aldrig någonsin fått av någon. Där ser man hur mycket de bryr sig om oroliga föräldrar som vill ha hjälp till sin dotter.
E känner inte själv att något kommer att ordna sig enligt hennes pojkvän, som har chattat med henne i dag.

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...