torsdag 13 juni 2013

Två månader

I dag är det exakt två månader sedan E åkte in på MAVA för sin överdos där hon var ytterst nära att mista livhanken. Två månaders helvete fyllda med oro, sorg, ilska och frustrationer. Direkt efter samtalet från Es kontaktperson som berättade att E låg intagen, så kontaktade jag Anna Kåver utbildad psykolog och psykoterapeaut samt specialiserad på KBT ( kognitiv beteendeterapi ). Hon har dessutom skrivit flera böcker och är mycket mycket kunnig. Anna rekommenderade Lenagården i Uppsala, som hjälp åt E och jag mailade omgående LG. De fick även prata med Es kontaktperson på boendet och sade sig sedan vara beredda att komma upp till Umeå för att göra en bedömning.
Två månader senare har vi fortfarande inte fått något besked om det ens kan bli tal om att E får åka till Uppsala. Däremot så har E hunnit med ytterligare ett självmordsförsök som ni redan vet om. Något jag var rädd för efter försöket hon gjorde i april. Jag förstod att hon skulle göra om det! Jag fick rätt! En mamma känner på sig sådant! Att då också få höra om en tredje överdosering ( sömnmedicin ) som skedde i mars månad kändes verkligen inte upplyftande. 

www.youtube.com/watch

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...