lördag 10 augusti 2013

Yttrande

Nu har jag skrivit klart yttrandet till Förvaltningsrätten och på måndag ska A dra ut det på sitt jobb för att där efter stoppa det i brevlådan. Vi har absolut inga förhoppningar om att det ska vara till hjälp eftersom det är som det är med socialtjänstlagen, men vi måste i alla fall försöka. E behöver hjälp! 

Det är bara så sjukt att socialtjänsten inte kan hjälpa någon som vår dotter utan bara dem med missbruk. Alla borde kunna få deras hjälp oavsett problem!
De skrev i sitt avslag att den vård och behandling som åligger socialtjänstens ansvarsområde är framför allt behandling för missbruk av alkohol, narkotika och liknande. 
Vidare skriver de att E har en pågående kontakt inom psykiatrin, och de kan erbjuda inläggning på vårdavdelning vid akuta behov. Det boende E har ska trygga hennes behov av omvårdnad i vardagen. 

Inläggning på vårdavdelning är en nödlösning och inte det bästa för E. Boendet kan INTE trygga hennes behov eftersom att de INTE kan hindra henne från att skada sig genom skärningar eller överdoseringar. Däremot så är de en trygghet för henne, hon tycker om personalen och hon trivs i sin lägenhet. Men de har ingen befogenhet som jag har förstått det att gå in till E och ta ifrån henne rakbladen och annat att skada sig med. De har inte kunskap och ej heller är det deras uppgift att ta hand om någon med ett så kraftigt självskadebeteende som vår dotter har. De har fått handledning av psykiatrin och de har gått några kurser i KBT / DBT och kan på så sätt stödja vår dotter. Men de har som sagt var inte någon riktigt utbildning eller kunskaperna i hur man gör som de till exempel har på Lenagården. 

Vi vet att E har haft det super tungt ända från januari 2013 med sin ångest och skärningarna som har varit jätte mycket hela våren. Där hon även har fifflat med tabletter och lagt undan dem, tagit dubbla doser, petat i sig stora mängder av olika sorter osv. Det behöver hon också hjälp med! 

Om nu Förvaltningsrätten också säger nej till att hjälpa E och landstinget likaså. Var ska hon då få hjälp? Ska det fortsätta så här?!  

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...