torsdag 12 september 2013

Ett år

Under resans gång så har jag kommit i kontakt med en kille vars vän dog i en överdosering av tabletter för precis ett år sedan i dag. W har gjort ett enormt jobb för att Daniel ska få en upprättelse. Han skickades hem från psykiatrin i Umeå trots att han var i dåligt skick och trots att han hade en bärkasse med mediciner av olika sorter att ta. På tok för mycket medicin! 
Kontentan av det hela var att D dog och att ingen på psyket någonsin har velat erkänna att fel har begåtts. 
Nu verkar det röra på sig, IVO är inkopplat, chefen på avdelningen har skrivit ett brev till W och följande går att läsa här nedan:
Detta är så tragiskt och tyvärr inte det enda dödsfallet som har skett med anknytning till psykatriska vården i Umeå. Tio " självmord " har skett under 2012. En alltför hög siffra! 

I kväll klockan 18.00 kommer en minnesstund för Daniel och alla andra som har avlidit inom psykiatrivården att hållas vid dammen mellan NUS och universitetet. Vi kommer naturligtvis att åka dit!Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...