söndag 27 oktober 2013

Flög i taket

Läste precis ett inlägg på en blogg om självskadebeteenden och där var en ung tjej som påstod att detta är ett i landsproblem och att det enda de som skär sig vill är att få uppmärksamhet. En jämförelse gjordes med att slå näven i väggen för det hade minsann hon gjort och visste vad det handlade om....herregud vilka jävla åsikter det finns! 
Vore det så enkelt att sluta med ett självskadebeteende så skulle min dotter ha gjort det, vore hennes ångest inte så stark att det enda som för stunden lindrar är att skära sig så skulle hon inte skada sig så som hon gör och vi som känner till det här och har lite kunskap och framför allt vett i huvudet VET att detta inte bara är att sluta med sitt självskadebeteende. 

I landsproblem - må så vara men liks förbannat så har vi ungdomar som mår dåligt och varför kanske vi kan delvis skylla på modevärlden och media samt internet. 
I grund och botten kanske det för en del handlar om en dålig självbild där man ska se ut som någon fotomodell i storlek zero. Där i föds många tankar på att inte duga och internet är en utmärkt plats att hitta likasinnade, att leta sajter där man kan bolla tips mellan varandra på hur man enklast och fortast går ned i vikt osv. DET vet vi föräldrar av egen erfarenhet!

En del med ett självskadebeteende kanske har haft en plågsam uppväxt med en jaaa frånvarande pappa, en hårt arbetande mamma, kanske har varit utsatt för övergrepp m,m. MEN det behöver inte vara så för var och en - långt ifrån. 

Vår dotter hade trots att vi är skilda alltid sin pappa i sin närhet. Han fanns där för henne när helst hon ville träffa honom, jag var inte en arbetande mamma utan i stället en hemma mamma, vår flicka har inte varit utsatt för något övergrepp men hon fick ändå psykiska problem och ett gravt självskadebeteende. 
Dålig självkänsla och självbild har hon nog fast hon inte alls borde ha det. En snygg tjej med ett enormt stort och varmt hjärta är det vi är stolta föräldrar till, som är duktig i mångt och mycket men som tyvärr hamnade i en särskola skild från sin syster i tolv årsåldern. Där har vi nog hennes början till det dåliga måendet som sedan späddes ut med hjälp av internet och likasinnade som också mådde dåligt.

När folk unga som gamla kommer med idiotiska uttalanden om sådant de inte vet ett jävla skit om då blir jag riktigt förbannad.

funny fuck you photo: Funny Fuck Finger funny-fuck-you-finger.jpg

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...