måndag 30 december 2013

Happy New Year

Jag hoppas av hela mitt hjärta att 2014 ska bli ett bra år på alla sätt och vis. Ett bra år för E där hon blir ångest och självskadefri, där hon får den hjälp hon behöver och där hon helt enkelt får må bra. 
Jag hoppas för egen del att jag blir piggare, får en bättre ekonomi och får känna glädje och lycka i vardagen mer än vad jag får känna oro och sorg.

För min andra dotters skull önskar jag ett bra studieår där hon klarar sina tentor och speciellt då de matematiska tentorna som hon har jättesvårt för. Jag önskar att hon träffar en fin kille, får ha en god ekonomi och en god hälsa. 
För mitt barnbarn finns där inte så mycket att önska mer än att hennes mage blir bättre och att hon får vara frisk i övrigt. 

För mina föräldrar önskar jag att ett mirakel kunde ske! Att pappa blev frisk från sin spridda cancer och att mammas metastaser gick tillbaka och helt dunstade.

Jag har inte mitt barnbarn hos mig i dag! Blev förkyld trots allt men har inte feber och känner mig mest bara snuvig än så länge. Hoppas på att inte bli sämre än så här! Annars får jag ta mig en kumminlikör som sägs göra susen mot förkylningar. Stark är den i alla fall!

Har beställt ett par tröjor på internet för min egen del men skulle behöva köpa något till mina döttrar som fyller 23 år den 6 januari. Jag vet bara inte vad! 
Det är svårt att förstå att flickorna blir så gamla då det ibland känns som det var i går jag blev inlagd. Jag var på en rutinkontroll på specialistmödravården när killen som gjorde ultraljudet såg att det ena fostret hade vänt på sig och allting tydde på att en förlossning var på gång. Tio veckor för tidigt! 
Jag hade vaknat den morgonen med magont men tänkte inte mer på det utan tog för givet att det var något övergående.

Hur som helst så skickades jag omgående till förlossningen och dropp sattes in för att motverka värkarbetet. Det var alltså värkar jag hade när jag vaknade med ont i magen. 
Jag hade när jag kom in till förlossningen öppnat mig 3 cm om jag minns rätt. 
Droppet gjorde att jag fick hjärtklappning och jag kände mig mest bara förvirrad av allting som hände runt omkring mig. Det kryllade av vårdpersonal, jag var kopplad till olika apparater och jag minns att jag kände mig väldigt liten på jorden. 

De berättade att hjärtljudet på det ena fostret ( E ) inte var bra och att de ville se hur allting förlöpte men att jag skulle förbereda mig på att ett akut kejsarsnitt måste göras. De visade mig ett fotoalbum på barn ifrån neonatalavdelningen så att jag skulle förstå vad det handlade om. 
Hjärtljudet på E blev inte bättre och det visade sig att hon låg inklämd och inte hade något direkt fostervatten. Hennes tvillingsyster hade fått allt och var inte klämd på något sätt. De hade en gemensam moderkaka och E fick ingen näring. 

Det gick inte längre utan de förberedde mig för ett kejsarsnitt och jag sövdes därefter ned. Den 6 januari 1991 kl.14.53 föddes J som vägde 1440 gram och var 39 cm, klockan 14.52 föddes E som vägde 1403 gram och var 37 cm. 

Jag vaknade upp och flickornas pappa hade fått en polaroid bild att visa mig på de små nyfödda flickorna. Han berättade att personalen ville veta vad de skulle heta och jag bestämde där jag låg på uppvaket att de skulle heta si och så. Es namn var redan klart sedan länge tillbaka men jag hade av någon anledning trott att det skulle bli en flicka och en pojke, så ett pojknamn var valt. Men snabbt var det gjort att hitta på Es systers namn.
Jag vet än i dag inte var jag fick namnet ifrån! Det var inget namn jag hade läst eller hört så där. Men hon fick det och jag tycker personligen att det är ett jättefint namn som passar henne bra.

De skulle egentligen ha varit födda i mars! Men nu blev det alltså januaribarn och de var så efterlängtade och älskade redan från första stund. Jag är oerhört tacksam för varje dag jag vet att jag har mina barn i mitt liv även om vi inte ses speciellt ofta. Livet vore väldigt tråkigt utan barn och barnbarn!

J sände mig i går kväll ett mms med ett kort på mig från 1988 som hennes pappa hade sparat. Han hade tydligen flera kort kvar på mig från de år vi var ett par. Det var roligt att höra och jag ska be att han skickar mig dem via mailen. Jag delar med mig av den unga donnan jag en gång var!

Med det så önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt År! Glöm inte att skippa raketerna för alla djurens skull. 

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...