lördag 21 december 2013

I ditt hjärta

När barnbarnet var hämtat av sin morfar så for vi ned på bland annat stan och uträttade en del ärenden. De sista julklapparna är nu inköpta och inslagna så nu är det avkoppling på hög nivå. 
Var med mamma och handlade den sista maten inför julhelgen tidigare denna morgon. Redan klockan 09 hängde vi på dörren för att få göra bort handlingen innan rusningen. 
Följde sedan med hem till dem och bar ut det som de skulle ha med sig till stugan. Ingen av föräldrarna orkar ju bära mer än nödvändigt.

Mamma klagade på att pappa har blivit så glömsk! Han for ut till stugan tidigare i veckan med de varor som vi då hade handlat men packade inte ur varorna ur påsarna utan lämnade dem ståendes i hallen. Julskinkan blev också kvar i hallen! Nu får vi hoppas att den inte har blivit förstörd fast mamma trodde inte det. 
I morse hade han glömt bort att de skulle ut till stugan och kära mor tycker han är så långsam nu för tiden med att ta sig upp och ur sängen. Inte så konstigt kanske med den cancer han har som sprider sig. 

J ska inte fira julen i år utan har valt att jobba i stället men E följer med ut till stugan och firar med oss. Det var lite osäkert där ett tag ifall hon skulle vara med sin pappa men till slut valde hon att följa med mig. Vi brukar inte stanna så länge då föräldrarna inte orkar det och E brukar vilja fara hem. Men i år så tyckte hon att vi alltid far hem så tidigt från firandet. Inte lätt att behaga damen alla gånger! Jag kan också tycka att det blir en kort julafton men vi brukar ändå fortsätta kvällen här hemma med lite gott för både mage och strupe.

I kväll blir det thaimat för hela slanten! Jag fullkomligt älskar sådan mat och skulle lätt kunna äta det fem dagar av sju. Får nog bli en breaking bad också till krubbet. 
 

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...