torsdag 5 december 2013

Kammarrätten!

Socialsekreteraren berättade att hon blev förvånad när Förvaltningsrätten dömde till vår fördel och att de hade ansett att ett självskadebeteende kan räknas som ett slags missbruk. 
Men som ni alla vet så överklagade ju socialnämnden deras domslut vidare till Kammarrätten. 
Vi kämpar ju där för Es rätt till hjälp och socialsekreteraren tyckte att det är bra att det har gått till Kammarrätten så att OM det blir dömt även där till vår fördel ( men det tvivlar jag på ), så vet socialnämnden hur de ska gå vidare. Då finns det 500 personer till som behöver vård för sitt självskadebeteende berättade hon. 

Nu tror jag inte att vi får rätt i Kammarrätten! Men kors i taket om det mot all förmodan skulle bli så att vi vinner där.
Hur som helst så måste lagen ändras! De här med Es problematik måste kunna få hjälp även via socialtjänsten precis som en alkoholist eller pundare får. 
Hon berättade att de aldrig nekar någon vård när det handlar om missbruk i den befattningen och allra minst om de själva vill ha hjälp. Men ett självskadebeteende anses inte vara ett sådant missbruk som går att jämföras med alkohol eller narkotika enligt socialtjänstlagen och enligt socialnämnden. That´s it! 

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...