måndag 13 januari 2014

GlädjeJag pratade med E i dag och blir så enormt glad över att höra att hon faktiskt verkar må bra. Det är jätte härligt när det är så och det hörs på hennes röst när det är en bra dag. Då får hon en annan styrka i den och är mer pratvillig. Min älskade flicka verkar vara på rätt spår och inget glädjer mig som det. 

Så många år som jag som mamma har pendlat mellan hopp, förtvivlan, glädje och sorg. 
Låt det nu ha vänt till det bättre och låt henne inte skära sig mer!
Finns det någon där uppe så ber jag faktiskt till högre makter - troende eller icke! Ge E styrka att fortsätta kämpa och övervinna de jobbiga tankarna som hon ständigt har dragits med i alla dessa år med ett självskadebeteende. 

I dag har jag ägnat tid åt hundarna och deras päls samt klor. Jag avskyr att klippa klorna och två av dem måste jag ta hjälp med hos veterinären som vi brukar anlita. Det är de där sporrarna på framtassarna som jag har svårt för och jag har dessutom svårt att se. De andras klor har jag inte några större problem med att klippa även om jag i dag kom åt pulpan på både Baltazar och Vickys klor. Tänk att det kan blöda så in i vasken av att klippa i pulpan och det var blod på kuddöverdraget, på mig och på täcket eftersom de inte höll sig helt stilla. Tur att jag har ett medel som stoppar blödningar när man har råkat komma åt pulporna.

I dag ringde en kvinnlig polis till mig och frågade om jag hade köpt en damcykel från en annons. Till saken hör att jag har tidigare i våras / somras sökt på blocket och andra ställen efter en fräsch cykel. Kontaktade flera om deras cyklar men står än i dag utan hoj. Det var nog tur det sade denna polis för det var nämligen så att den ena cykel jag ville köpa var stulen. Där ser man! 
Jag ska köpa en cykel till våren om jag har råd. En ny!!

Min dotter J tentade ju i lördags och hon tror att det gick bra men får inte veta resultatet förrän om ungefär tre veckor. Hon törs inte ta ut något i förskott! Det är helt sjukt anser jag att de bara fick två chanser och bara får ha ETT fel. Två fel så ryker de från utbildningen. 
Hon får i så fall ta ett sabbatsår för att där efter söka om till termin tre el fyra men det är inte ens säkert att hon då kommer in. Så nu är det bara att hålla tummarna för att hon klarade läkemedelstentan och kan fortsätta sin utbildning till röntgensjuksköterska.

Jag har ett väldigt klokt barnbarn! Hon ska bara äta mjölkfritt nu i sex veckor framöver och jag serverade henne kräm när hon var här. Kräm som hennes mamma hade tagit med sig hit eftersom det kom lite hastigt att T skulle vara här, att hon inte skulle intaga något med mjölk och jag inte hade något passande i matväg hemma.
A anser att kräm är skräp och sade det så att barnbarnet hörde. Morgonen därefter så serverar jag tösen kräm var på hon säger: Det är skräp i krämen för det säger A....
Stämmer bra det där att små grytor också har öron!
Bjuder på en bild överst i blogginlägget från min bakgård och som ni ser så har vintern kommit till Umeå.

 

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...