onsdag 22 januari 2014

Påminnelse

Var den här dagen tog vägen vete tusan men nu är det i alla fall kväll igen och snart dags att koja.
Jag fick aldrig tag i socialsekreteraren så det blev att jag fick agera bank och betala in till Es konto 5000 kr ( tog av mina respengar som jag ska ha i juli då vi sticker till Turkiet ) och tvåtusen får Es pappa lägga ut. Det går ju inte att jäntan hamnar hos kronofogden på grund av obetalda fakturor. 
Det är skandal att det ska ta flera månader för FK att besluta något som är självklart i detta fall och det vet de också. Förmodligen så har de häcken fulla med ansökningar som ska gås igenom men det drabbar ju alla som verkligen behöver pengarna. 

Vill påminna om föreningen och hemsidan som finns här: http://12september.wix.com/12september

Kolla in den och sponsra en slant! Vi som är med i styrelsen har erfarenheter av psykiatrivården på ett eller ett annat sätt. Alla vet vi olika mycket men allt för mycket av hur psykvården i Umeå fungerar. 

Det handlar inte om att lägga skulden på psykiatrivården men inom 12 septemberrörelsen vill vi se en helhet och en förändrad attityd. Vi vill se ett samhälle där allas rättigheter tas på samma villkor och där pratet om allas rätt till ett bra liv faktiskt är något som efterlevs. Psykvård i form av slutenvård ska vara det sista steget för att få hjälp, och psykvården skulle dessutom kunna avlastas enormt om övriga samhället tog mer ansvar. 

På samma sätt vill vi förändra synen på självmord. Även där behövs en bättre helhetsbild, och inställningen om en nolltolerans måste efterlevas. Pratar vi ekonomi så ska man komma ihåg att varje självmord kostar samhället upp till 18 miljoner kronor per suicid. Varje självmordförsök kostar upp till 3 miljoner kronor per gång. 
Lägger vi sedan till det som är den verkliga kostnaden, lidandet för de efterlevande, så finns det absolut ingenting som försvarar Sveriges ovilja till att göra mer för att få ner självmordssiffrorna. Sverige uppvisar ständigt ett enormt hyckleri när det gäller självmord, och detta är något vi måste prata om. För var sjätte timme avlider någon som kanske inte hade behövt dö i Sverige. 
Är det verkligen ok?
Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...