fredag 14 mars 2014

Ansträngande

E fick i dag vid sitt besök på ögonmottagningen först droppa sina ögon och sedan gjorde de en massa undersökningar. 
Hon beskrev det som väldigt jobbigt och fick ont i huvudet efter sitt besök på mottagningen.

På det bra ögat har vår dotter 80 % syn och på det dåliga ögat är hon så gott som blind. E har aldrig använt det dåliga ögat eftersom synen är så skruttig och det är kanske inte så konstigt att hon ofta har ont i huvudet och blir trött. Det är ju en viss ansträngning att behöva vara extra uppmärksam. 

E ska tillbaka till ögonmottagningen om ett par veckor och då kolla lite på det här med hjälpmedel. Kanske är hon mer motiverad nu än vad hon var när hon var yngre i att använda sig av dem. 

När E var barn och tonåring så hade hon både läslampa, läsplatta, olika förstoringsglas och en Daisy spelare hemma. Inget av det ville hon använda och de blev till slut stoppade undan i förrådet för att senare lämnas tillbaka till syncentralen.

Jag hoppas att E kan bli hjälpt av dem på mottagningen och där med kanske kan slippa att jämt ha ont i sitt huvud och bli trött. Det skulle nog vara skönt för henne! 

Sju veckor

Det är som vanligt att dagarna går så fort att jag knappt hinner med och i söndags var det sju veckor sedan jag flyttade ned till Spanien. J...