lördag 29 mars 2014

Strokeenheten

Vi har varit och hälsat på mamma som nu är på stroke enheten till att börja med under tjugofyra timmar. 
Redan sent i går kväll hade hon märkt av att något var konstigt då hon klev upp ur sängen. Hon drog åt höger hela tiden! In i väggen, in i byrån, in i köksbordet osv. 

Sedan gick hon och lade sig igen och tog en halv sömntablett! Vaknade några timmar senare av att det var likadant när hon klev upp och då ringde hon sjukvårdsrådgivningen. 
Som absolut tyckte att hon skulle åka in på sjukhuset och skickade en ambulans. 
Killarna som kom hade tyckt att hon behövde åka in och nu är hon alltså inskriven för övervakning.

Det märks inget på henne mer än att hon kanske är lite frånvarande på något sätt men ändå är hon med. Svårt att förklara!  Kroppsligen är det inga problem, mer än att hon nu tycker att det drar åt båda hållen och att hon känner sig vimsig. 

De har inte funnit något på röntgen men när det är en propp så kan det synas först senare, så vi får nu avvakta och se. De tror dock att det är en stroke hon har fått, men förhoppningsvis så får hon komma hem i morgon! 

Hon hade lagt en hel fläskfile i marinad som hon hade tänkt att hon och pappa skulle äta till middag i kväll. Nu är den i min ugn i stället!

Har i alla fall hunnit med att skjutsa E till zoo där hon inhandlade ett rolig trähus med stegar till sin Smilla ( hamstern ). 

Om några timmar är det dags att hoppa på bussen för avfärd till stan och middag på restaurang. Ska bli trevligt!

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...