tisdag 13 maj 2014

Veterinären

Nu har Daisy blivit uppfräschad i munnen och tagit bort tandsten samt en liten tand, som de fick plocka bort. 
Hon är lite spak så klart efter att ha varit sövd men förvånansvärt pigg ändå och allting hade bara gått bra under nedsövning och skrapningen. Skönt att det är över!
Vi har världens bästa veterinär och de känner oss samt vi känner dem, vilket känns väldigt betryggande. 

Tog en promenad i morse på 10, 08 km med Baltazar som visade sig inte var riktigt piggelin i magen. 
Han bajsade en del blod men då det är färskt blod och han har haft det bekymret tidigare, så avvaktar vi och ser tiden an.

Han har en känslig mage och ska egentligen inte ha annat än sitt foder, men det är lätt att man slarvar med att ge hundgodis som belöning och ost när man själv ska ha ost som pålägg. 
Alla hundarna är nämligen tokiga i det!

E ringde och har lite bekymmer med samma marsvinsunge som hade problem med sitt öga. 
Nu är det två av fyra ben som saknar päls av någon anledning och först var det bara det ena men nu alltså två ben. 

E skulle ringa sin pappa och höra om de kunde åka till zoo och visa upp ungen för dem för att höra vad de tror. Annars får hon väl titta in hos veterinären ( samma som vi går hos ), som jobbar i samma hus och se om hon kan ta en titt på ungen. Om hon har tid vill säga!

Gjorde en paprika och purjolök soppa i dag som blev fantastiskt god och det är en soppa som jag brukar göra ganska ofta. Enkel att tillaga och som sagt var supergod.

Chiliplantorna växer så att det knakar och vi kommer att få gott om chilis misstänker jag. Det blir att torka dem och frysa in när de är skördade.

I eftermiddag tittade solen fram för ovanlighetens skull och Cindy och Vicky lade sig på altanen och njöt av solen och värmen. 
Jag förstår dem till fullo! 


 

 

 

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...