lördag 5 juli 2014

Ljusmarsch

Runt 3000 människor.
Så många har dött i  klassificeringen självmord sedan den 12 september 2012. 3000 människor! Det är en ofantligt hög summa, och det är en ofantligt hög summa som går att göra så mycket mindre om alla skulle engagera sig lite, och om samhällets attityd till psykisk ohälsa förändras. För den är idag fullständigt katastrofal.


Därför har vi bestämt att vi klockan 18:00 den 12 september kommer mötas vid Rådhustorget i Umeå och sedan gå en ljusmarsch mot Sjukhusparken vid NUS. Där kommer dom som vill kunna tända ljus för de som inte är med oss och tal kommer hållas.


12 septemberrörelsen ligger bakom initiativet, men vi kommer också bjuda in andra föreningar som vill delta. Vi vill med detta visa att det får vara slut nu med samhällets ignorans när det gäller just frågor som dessa, och lika mycket måste människors attityd förändras.


Men för dig som känner att du skulle vilja vara med och som kan ta dig till Umeå den 12 september så gå gärna in på evenemanget vi startat och klicka i att du kommer. Du hittar länken här under. 

Ju fler som kan ställa upp desto bättre, och jag vågar påstå att de flesta av er har en stund över från 18:00 fredagen den 12 september.
Man kan inte göra allt här i världen, men alla kan göra lite, och gör alla lite så blir det till slut väldigt mycket, och istället för att enbart skrika DET ÄR FEL! Så kan man fortsätta skrika men också agera!

KLICKA HÄR

Bokomslag Till Daniel : Ett år av sorg, tankar  och kaos (inbunden) 

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...