fredag 29 augusti 2014

Fackeltåg

I dag har vi äntligen bra väder i Umeå fastän det är bara tio plusgrader ute. Tänker mig ut på en långpromenad på en mil för första gången på flera dagar. Känner mig stel och otränad med ont i ryggen men förhoppningsvis så känns det bättre senare i dag.

Vill påminna om det fackeltåg som ska gå av stapeln 12 september här i Umeå. Har ni möjlighet att medverka så häng på. Ju fler desto bättre! 

Här nedan kommer lite mer information om varför, när, och var.

Över 1500 människor tar sitt liv varje år i Sverige. Den siffran hade kunnat bli så mycket lägre om resurser hade lagts på att ta psykisk ohälsa på allvar.

Den 12 september går vi en ljus och fackelmarsch mellan Rådhustorget och Rådhusparken i Umeå för att minnas de vi förlorat i självmord, men också för att påminna våra styrande om att tiden är inne för att alla ska få den vård de förtjänar.

Vi har tröttnat på att se våra älskade dö. Vi har tröttnat på att begrava våra barn, och vi har tröttnat på att ingen tar problemen på allvar. Kort Sagt: Det är på tiden att Sverige tar Psykisk Ohälsa på allvar

Möt upp oss klockan 18:00 för en marsch som ska gå i ljusets tecken. En marsch som vill hedra de som inte finns med oss längre, men också som vill verka för att inte fler ska lämna oss.

Ett ljus för våra änglar.

Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...