onsdag 24 juni 2015

Svaret

Jag sände i väg ett svar till enhetschefen för boendet och kopierar in det här. Inte hela men delar av det. Jag vet att det som vanligt inte leder till något utan de kör sitt race, har sina åsikter och struntar i vad vi föräldrar anser. Precis som det har varit under de senaste åren...

vi har svårt att se att hon inte skulle kunna ta till sig en behandling på ett bra sätt på grund av sina funktionshinder. Vi efterlyser fler expertisers råd i detta! Det känns som att Es lindriga begåvningshandikapp som just är väldigt lindrigt förstoras upp. Det var ju på håret att hon ens kunde få börja i särskolan. 

Så varför skulle hon inte kunna klara av en behandling på exempelvis ett behandlingshem? På Lenagården ( som ett exempel bara ) tar de emot dem med adhd, aspergers syndrom, autism,  bipolär / manodepressiv, dubbeldiagnoser, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende, tvångssyndrom, ätstörningar. Nog hade ett sådant ställe kunnat vara något för vår dotter? Det kan omöjligt vara kört för hennes del! Du skriver också att Vågen har sett förbättringar och det låter fint och bevisar väl lite att det går att förändras. 

Vi kan bara inte sitta ned, rulla tummarna och acceptera att E kanske måste leva med sin ångest och sina suicidtankar resten av sitt liv. Hur kan man ens tänka att acceptera det?! 

Er syn på det hela är lik den ni har uppgivit hela tiden under två års tid! Tryggheten på boendet med personalen och sin egen lägenhet, samtalsterapi en gång i veckan osv. Vi förstår hur ni tänker där men hon fortsätter ju att må dåligt, blir inlagd alltför ofta på grund av sina självmordstankar och äter alla sina mediciner. Vad är det för liv?? 

Är det verkligen så att vi alla ska rycka på axlarna och gilla läget när det handlar om en ung tjej som inte ens har fått chansen till ett vanligt normalt ungdomsliv på grund av sitt dåliga mående.Hon har missat hela tonåren och efterkommande år på grund av sitt självskadebeteende. Det har ju gått många långa år som måste ha varit förfärliga för framför allt vår dotter. Många år med ångest ( bara den som har haft ångest vet verkligen vad det innebär ) som i sin tur skapar suicidtankar hos henne vilket jag faktiskt kan förstå som den som själv haft ångest tidigare. Det är ett rent helvete! Ett helvete som hon borde få mer hjälp att ta sig ur. Oavsett vad expertis på Vågen och ni andra anser! 


Vad som än händer

Jag chattade lite med E och hon hade inte gjort sig något säger hon. Jag kan bara hoppas att det var så men hon var inlagd när vi skrev till...