söndag 13 mars 2016

Lugnt läge

Det händer inte så mycket nu vare sig hos mig eller hos E! Hon mår så pass bra att hon kan vara hemma och det glädjer mig otroligt mycket. Men när man har levt i det här under så många år som vi har gjort, så finns det alltid ett MEN....det är svårt att hoppas och tro när vi av erfarenhet vet att hon förr eller senare dimper ned igen i det där sorgliga måendet och måste bli inlagd. Det är oerhört jobbigt att pendla mellan hopp och förtvivlan som vi har gjort under alla år och man vågar knappt tro på en förbättring och framför allt ett stanna kvar i det bra måendet. Naturligtvis så har det blivit bättre - mycket bättre om vi bortser från den här sista svackan där E var ganska illa däran. Jag förstår trots allt varför läkaren satte henne på ett LPT efter att hon först hade kommit in frivilligt. Jag oroade mig jättemycket för E under den perioden då jag såg hur enormt dåligt hon mådde.

Nu gläds jag som sagt var åt att hon är piggare och skrattar i sina sms och under samtal. Ni anar inte vad lycklig såna stunder gör mig. Det är ett stort lyft att hon bor i en egen lägenhet och också verkar fixa det nu tack vare hemtjänsten. Utan dem så hade det aldrig gått! Prisa Evita Care i Umeå och dess vd Maria!! Världens underbaraste tjej!

Nu börjar det att dra ihop sig för vår resa till Karibien! Två veckor kvar exakt i dag och nedräkningen har börjat. Jag längtar vansinnigt mycket men kommer sannerligen att sakna hundarna. Främst Albert! Hoppas att E och hennes pappa fortsätter träna honom i att gå fint för det behövs verkligen. Jag hade kört igång med det innan min avresa till Spanien och tycker att han var riktigt duktig men när jag hämtade hem honom igen så var det som totalt bortblåst. Nu efter en vecka har jag fått hyfsat koll på det där igen med Albert. Han börjar vara stark så jag vill verkligen att han lär sig att gå fot för annars blir det ett helvete att ta ut honom på promenader. Jag hoppas att min vän Micke kan hjälpa E med lite uppfostran under min frånvaro nu när Albert ändå ska vara hos henne och hos hennes pappa. Dem kommer väl att turas om! Micke är duktig på hundar och bor i samma by som E så kanske att dem kan ta en promenad tillsammans ibland under de här tre veckorna.

Jag letar fortfarande bostad i byn! Har annons ute på Blocket och i vår dagstidning men det är fasen omöjligt att finna någon lägenhet. Inte ens där är det något ledigt! Sedan så måste det vara på bottenplan och det ska finnas en balkong eller terrass och då blir det förstås ännu svårare. En trappa kan funka men där går gränsen.

I natt var vår äldsta tik dålig i magen! Halv tolv i natt signalerade hon att det var bråttom ut. Väl ute tjormade hon på länge och omständigt innan hon satte sig för att göra tvåan som var ganska lös.

Två timmar senare var det dags igen och samma procedur upprepades. Väldigt vad tid hon tar på sig för att skita....

En timme senare alltså 02.30 väckte hon mig för tredje gången och hade lika bråttom ut men när hon har kommit sig ut på gården så är det inte så bråttom längre. Hon har tydliga problem med bajseriet då det kommer lite åt gången men nu löst då förstås. Vi får nog ta henne till en veterinär innan vi åker! Det är inte magsjuka utan handlar om något annat! Kanske analsäckarna! Vanligtvis så har denna fina och goa tik en järnmage och brukar aldrig ha några som helst problem med magen men detta småskitandet har pågått en längre tid nu fast då har det inte varit löst.

I går skrev jag till min kusin som är hjärtspecialist! Jag förklarade läget och hur det kan bli för mig. Han svarade med att han tycker att jag borde uppsöka akuten nästa gång för att dem ska kunna göra ett EKG under tiden som hjärtat slår så där fort och hårt. Han tyckte också att det kunde vara läge att låna ett slags långtidsekg apparat som jag själv startar när hjärtat börjar slå fort men att då måste jag förstås lära mig hur apparaten fungerar. Han skrev också att det kan vara förmaksflimmer men även att det finns så många olika orsaker till detta problem. Nåja! Jag får se hur det blir framöver!


Så här ser skeppet ut som vi ska äntra!En kort story

Det där med Maria Rehab blev en kort historia och E fick återvända till psykiatrin för fortsatt " förvaring ". Jag ser det ju inte...