onsdag 27 april 2016

As time goes by

Hej på er alla läsare!

Nu har det gått över en månad sedan jag sist skrev här ute men nu är jag tillbaka för ett tag i alla fall. Kryssningen var helt magisk!! Tre veckors bortskämdhet där dem städade sviten på båten tre gånger om dagen, där man serverades förrätt, varmrätt och efterrätt av upp passande kypare som till och med lade ned servetten i ens knä innan måltid. Vi hade också betalat för ett all inclusive dryckespaket och kunde dricka vad vi ville nästan och hur mycket som helst. Min favoritdrink blev Pina Colada och jaaa det slank ned ett antal sådana under de här tre veckorna haha. Galet goda!!

Vi har besökt de mest underbara platserna man kan tänka sig med kritvita stränder, palmer som vajar sakta i vinden och turkosa hav. Vi har sett delfiner på öppna hav och vi har sett en val! Fartyget var gigantiskt med elva våningar, fem sex bubbelpooler, flera pooler, hur många solstolar som helst och en utomordentlig service av barpersonalen. Jag lägger ut lite kort så får ni se! Vi började i Dominikanska Republiken och hoppade av i Savona för vidarefärd till flygplatsen. Nu blir det att spara till nästa kryssning!

E har haft Albert, en stor del av tiden vi har varit borta men också hunnit vara inlagd i två omgångar på psykiatrin och då blev det lite knepigt med vovvsingen. Första omgången så fick vår kompis Micke och Es pappa hjälpas åt med Albert ( tack i massor ) och andra svängen fick Es pappa ta honom. Nu är hon hemma igen men vi har haft jycken hos oss i några dagar ändå. I kväll ska han nog mest troligt dit - om hon inte blir sämre eller något sådant.

I går mådde hon inte bra och hade haft svårt att sova eftersom att hon hade struntat i att hämta ut sina mediciner på vårdcentralen där hon nu måste hämta dem tre dagar i veckan. Läkaren ger henne inte tillåtelse att ta hand om sina tabletter själv längre. Inte ens epilepsimedicinerna just för att hon i ett svagt ögonblick kan överdosera och det vill vi ju verkligen inte. Hon hade LPT ( tvångsvård ) nu medans vi var borta...

Jag har fått en lägenhet i byn där flickorna bor och jag ser verkligen fram emot flytten även om det tar emot att sälja detta underbara boende. Nu när dem har tapetserat och målat och fräschat till lägenheten ännu mer så är den i näst intill topp skick. MEN man kan inte få allt, tyvärr!

Vi var och tittade på lägenheten i går kväll! En tvåa på 64 kvm så den är betydligt mindre än denna som är på 80 kvm och har två sovrum mot den andra som bara har ett. Lägenheten då....ja den var ganska sunkig måste jag säga! Köket har sett sina bästa dagar och var inte alls fräscht men där ska köksskåpen bytas ut och tapeterna likaså mot en kostnad som jag betalar.

I sovrummet som var rätt litet var det gråa tapeter som var fina men kändes dystra, där var flera garderober men ingen plats för tv vilket jag hade önskat. Garderoberna var det hål i på något ställe men den biten får hon som bor där nu ta med kvartersvärden. Mattan i sovrummet är från 80 talet så den ska bytas till  hösten utan kostnad.

Badrummet var långsmalt men det hade i alla fall badkar! Jag kommer att köpa in en tvättmaskin dit då det finns uttag för det. Blir lite trångt men vad tusan - i do not care!

Vardagsrummet var rätt stort men jösses vilka hemska tapeter! Mörkgråa och ännu mer dystert än i sovrummet. Dessutom så hade hon för alla fönster satt insynsskydd så det kom ju inte in så mycket ljus. Dem ska bort och vi vill omtapetsera i vardagsrummet till någon vit tapet. Annars blir jag galen!

I hallen hade hon någon bänk att sitta på och i mina ögon så var det rätt rörigt och lite för mycket möbler men det är ju en smaksak. Golvet såg bra ut! Balkongen var stor och rymlig vilket känns kul då man kan sitta där ute och äta tex middag om somrarna. Men det kommer tydligen inte in så mycket sol på den dels för att huset mitt emot skymmer solen men också för att balkongens golv ovanför som blir vår balkongs tak skymmer då det sticker ut väldigt mycket.

E var med och tittade på lägenheten och det blir så kul att vi kommer att bo nära varandra. Då är det enklare att hjälpas åt med Albert. Denna tjej som hade lägenheten har också haft ett självskadebeteende såg vi på hennes armar. Men hon är nog frisk nu för det såg ut att vara gamla vita läkta ärr. Hon bar dem med stolthet i alla fall med uppkavlade armar! Trevlig tjej!

Min bostad är ju till salu och i går fick jag ett riktigt bra bud på mer än 200.000 kr mer än vad utgångspriset ligger på. Dessutom så är en kollega till mäklaren också intresserad av bostaden och är beredd att lägga över det buden OM dem finner den intressant. I kväll är det visning för båda dem här som är intresserade så håll tummarna nu gott folk. Jag vill ju ha ut så mycket som möjligt!

Bilder:
28 År

Tjejerna har fyllt tjugoåtta år och jag kan bara inte förstå var åren har tagit vägen. Hade någon sagt till mig när E var sjutton år att om ...