torsdag 19 maj 2016

Vilken kväll

Jag har varit barnvakt i ett par dagar åt mitt lilla barnbarn då hennes mamma har jobbat och flickan har varit och så är fortfarande förkyld. I går skulle hon sova över här och när jag hade nattat henne så verkade allting så bra. Jo just ja....det gick någon timme så ropade tösen på mig och när jag gick in så grät hon och berättade att hon hade kräkts. På kudden, på lakanet ned i madrassen och på sig själv. Upp med jäntan och in i duschen med henne, riva upp sängkläder och in i tvättmaskinen med dem samt ringa mamman och berätta vad som hade hänt. Som för övrigt hämtade mitt barnbarn efter sitt jobb där på kvällen.

Medan vi väntar på mamma J så ringer jag E för att höra hur hon mår då hon inte hade svarat på mitt sms tidigare. När hon svarade så hörde jag att E lät konstig! Hon hade inte orkat svara på mitt sms eftersom att hon hade ont i huvudet och mådde illa.
Under tiden som vi pratar så blir hon tyst och sedan hör jag hulkandes....det var nästa det som spydde! Rakt ut på pappans matta! Vi avslutade samtalet ganska fort efter det men jag hade svårt att somna i natt då jag var rädd att hon skulle ha tagit en sömntablett och kanske råka kräkas i sömnen för att sedan kvävas. Nåja hon är då livs levande i dag men ganska mör om man säger så!

Det visade sig att ingen av dem har magsjuka! Lillan har slemhosta och det var förmodligen därför hon kräktes. E hade mixtrat med sin medicin eller snarare råkat ta morgondosen två gånger i förrgår sade hon. Den innehåller en sobril, en tegretol, en till epmedicin och lamotrigin samt ytterligare en tablett jag ej minns namnet på. Så det blev alltså två sobril, två tegretol osv för henne! Kanske påverkade det henne i går jag vet inte men hon hade inte heller ätit något under gårdagen mer än en smörgås och lite fil. Dessutom så hade hon då i stället inte tagit en endaste tablett i går vilket inte heller var så smart kanske.

Albert är här sedan i går och det var så mysigt att träffa honom! Han är en riktigt härlig hund!!

Jag var till veterinären i morse med äldsta tiken Daisy för att kolla varför hon har betett sig hormonellt när hon inte har vare sig livmoder eller äggstockar kvar. Ultraljudet visade inget konstigt men veterinären tyckte ändå att Daisy verkade hormonell i sättet och på dosan som var svullen. Hon har slickat sig där nere så att det har blivit sår och nu ska vi smörja henne med en salva som skrevs ut.

Dessutom så hörde hon ett litet blåsljud på hjärtat men det var inget att oroa sig för ännu. Däremot så var det betydligt värre med patella luxation på bakbenen och veterinären sade att hon måste ha rejält ont. Faktum var att veterinären tyckte att det var så illa att hon rekommenderar avlivning därför att det inte är något liv för en hund att ha ont och inte vilja gå ut på promenader. Daisy har också lagt på sig för mycket i vikt vilket är lätt hänt när dem inte längre har någon livmoder och äggstockar och när hon inte heller går på längre promenader ja nästan inga alls förresten. Hon har också fått för mycket mat under vår frånvaro när vi har varit bortresta och det har satt sina spår på henne. Inte nog med detta så hade hon även en förmodad juvertumör. Inget som vi gör något åt!

Det är svårt att tänka sig att vi ska ta bort Daisy därför att hon är så pigg och glad i övrigt. Men jag vill inte att hon lider på något sätt! Vi får fundera under tiden vi är i Spanien dit vi reser nu på tisdag. Ska bli härligt!

E bor fortfarande kvar hos sin pappa medans han är bortrest! Hon verkar trivas där och hemtjänsten tycker att hon verkar tryggare där än i sin egen lägenhet. Hon kanske skulle flytta dit ändå som hennes pappa har föreslagit.

J var till hjärtmottagningen igår och efter undersökning så skrev läkaren ut betablockerare till henne för hennes hjärtrusningar. Hoppas att den hjälper!
En kort story

Det där med Maria Rehab blev en kort historia och E fick återvända till psykiatrin för fortsatt " förvaring ". Jag ser det ju inte...