onsdag 28 februari 2018

Sju veckor

Det är som vanligt att dagarna går så fort att jag knappt hinner med och i söndags var det sju veckor sedan jag flyttade ned till Spanien. Jag trivs och saknar inte vintern där hemma! Definitivt inte nu när det är så jädrans kallt och full vargavinter. Men jag saknar mitt barnbarn väldigt mycket och är tacksam för att vi har den tekniken vi har i dag som kan tala med varandra över internet.

Jag har även chattkontakt med mina döttrar och kanske E mer än hennes syster. E har varit rätt dålig och legat inlagd en stor del av tiden sedan jag flyttade. De tog bort hennes mediciner mycket för att hon själv ville det men har man ätit piller i så många år som E har gjort så är det nog inte bara att lägga av. Hon blev så mycket sämre och de fick sätta in en nygammal medicin igen men den mådde hon inget bra av och åkte in igen för att då få byta medicin och nu är hon hemma igen efter ytterligare en tid som inlagd på psykiatrin. Det gör mig så ont att hon aldrig blir ångestfri! Jag lider verkligen med E!!

I går fick jag klartecken från min bank om att jag har beviljats lån och i nästa vecka blir jag ägare till ett hus. Det är ju inte lika fräscht som denna bostad som är nästan ny då det huset är sjutton år gammalt men de har ändå tagit väl hand om det. Det är rätt små rum, ligger inte i det bästa läget med faktiskt lite längre till stranden än vad jag har nu och likaså längre till alla butiker osv och det är som att det skulle ligga i urskogen för de har inte fiber eller ens högre hastighet än 10 MB att erbjuda. Jag har kollat med flera internetleverantörer och det var bara EN som kunde erbjuda i alla fall 50 MB men då kostar installationen då de sätter fast en mottagare på huset 500 Euro, alltså närmare femtusen kronor. Men jag måste ju ha internet och en rätt snabb hastighet för att kunna kolla på iptv med svenska kanalerna.

En del nackdelar alltså MEN huset har ett stort jäkla garage och en stor härlig pool med en liten gård så det är därför jag slår till. Dessutom så är det svårt att hitta något liknande till samma pris nu när priserna stiger här nere.
Min bostad som jag har nu är till salu och jag hoppas att någon ska slå till på den rätt snart. Det har varit några visningar där alla har gillat lägenheten men har tyckt att bostaden ligger lite i fel område. Kanske de vill ha närmare stranden ( nu är det 2,5 km ). Shoppingcenter byggs bara en bit härifrån så det blir mer mer och mer som ploppar upp i området. Jättebra!

Hundarna trivs kanon här nere men jag har det jobbigt med Nico som blir sju månader nu den första mars. Han är jättefin på alla sätt och vis, lydig och lättlärd samt otroligt kelen av sig MEN blir som en rabiat vid möte av andra hundar. Fullständigt galen blir han och jag kan knappt hålla emot längre! Jag kör nu med både halsband och sele samt två koppel så då förstår ni vilka problem jag har dessutom med min svagare arm då....jag har träffat en hundinstruktör några gånger och fått lite tips och råd.

Här kan ni kolla in min bostad: https://objektutland.fastighetsbyran.se/Objekt/?ObjektID=1875409

28 År

Tjejerna har fyllt tjugoåtta år och jag kan bara inte förstå var åren har tagit vägen. Hade någon sagt till mig när E var sjutton år att om ...